Geschiedenis

15 juni 2019. Zanggroep Encore heeft deel genomen aan het korenfestival “Rotjekoor” in Rotterdam dat dit jaar voor het eerst georganiseerd werd. We mochten 2x een half uur optreden in de Flipsenzaal van de Doelen en in het Timmerhuis. Voor een klein, maar enthousiast publiek zongen we een paar mooie liedjes.

4 november 2018. Om de paar jaar geeft Zanggroep Encore een themaconcert, het thema van dit jaar was: The windmills of your mind, de molens van je geest. Een goed bezocht concert in Muziektheater de Ontmoeting in Rozenburg met als thema “The windmills of your mind”.

september 2018. Om onze uitstraling op het toneel te vergroten hadden we een workshop van koorcoach Petra Andriessen waar we veel van opgestoken hebben.

augustus 2018. Net als vorig jaar werden we weer uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement. In een goed gevulde Catharijnekerk werden een aantal mooie nummers van ons repertoire gezongen.

Dit was tevens het laatste optreden met onze pianist Gerben Lodder, die ons koor helaas ging verlaten. Op gepaste wijze is hij toegezongen door het koor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

oktober 2017. Het tweejaarlijkse Zangersfestival van de Regionale Zangersbond Zuidwest Nederland. Het festival werd dit jaar gehouden op zaterdag 28 oktober in de Welkomkerk te Rockanje. .

december 2017 gezongen tijdens de kerstzangdienst in de Sint Catharijnekerk in Brielle.

september 2017 deelname aan het zangers festival van de Regionale Zangersbond Zuidwest Nederland in Rockanje.

augustus 2017 heeft Encore deel genomen aan Bruisend Brielle. Een jaarlijks terugkerend evenement waarvan een onderdeel de inloopconcerten in de St. Catharijnekerk zijn.

12 maart 2017 heeft Encore deelgenomen aan korenfestival “Koren laat je Hoorn” in Hoorn. In het kader van het 20 jarig bestaan van Encore maakten we er een gezellig weekendje van met een bezoek aan het scheepvaartmuseum in Amsterdam, een middagje rondlopen in Amsterdam, gezellig samen eten en slapen in ons hotel. En dan op zondag het korenfestival. Het was weer een gezellig uitje.

4 juni 2016  heeft Encore meegedaan aan Middelburg VÓlkoren, een zangfestijn op een groot aantal locaties in het historische hart van Middelburg.

Dit festival vindt jaarlijks plaats in het eerste weekend van juni en is een feest om mee te maken, zowel voor koren als voor publiek.

10 april 2016 geeft Encore een jubileumconcert vanwege het 20-jarig bestaan in een uitverkocht Brestheater.

Het thema van het concert is “something old, something new, something borrowed, something blue” .

Encore zingt 20 jaar vol! Something old, Something new, Something borrowed, Something blue

12 Maart 2015 is onze toenmalige dirigent Léon Bours op 49-jarige leeftijd plotseling overleden.Léon was ruim 10 jaar aan Encore verbonden. Na een verdrietige periode hebben we in David van de Braak een fijne nieuwe dirigent gevonden.

18 juni 2009: 12 ½ jaar is toch ook weer een feestje waard! Encore geeft een lenteconcert in Oostvoorne! Met weer een flink vernieuwd repertoire en een nieuwe outfit, speciaal voor de James Bond medley waren de dames getooid met een mooie veren boa en de heren zagen er prachtig uit in smoking (met witte das!).

geschiedenis6geschiedenis7

16-04-2008: Het koor is weer op koorreis gegaan, dit keer naar Thüringen.

geschiedenis4geschiedenis5

07-10-2006: Tien jaar Encore

Het koor heeft in gedeeltes een heel jaar feest gevierd! Behalve heel hard studeren op een geheel vernieuwd repertoire waren er steeds leuke evenementen voor het koor. Het begon al in januari met een groots openingsfeest voor en door de leden georganiseerd. Onze oefenruimte werd omgedoopt tot Encoreville, met uiteraard een burgemeester en volledig college van bestuur.

Er kwam een bezoek, met rondleiding, aan de Bedevaartskerk in Brielle alwaar het concert zou plaatsvinden. Er werd eten gemaakt geïnspireerd op de titels van ons jubileumrepertoire, er werden schilderijen gemaakt die geëxposeerd werden op het concert…en men feestte maar door!

We gingen op koorreis naar Berlijn, waar we zelfs in de Kammermusiksaal van de Berliner Philarmoniker mochten zingen. Samen met onze zeer gewaardeerde pianist Cyrill Ibrahim hebben we dat zeker naar waarde geschat.

    geschiedenis3 geschiedenis2

10-11-2001: vierden we ons eerste lustrum, vijf jaar Encore!

Reden voor een feestelijk gebeuren.Op 31 maart 2001 organiseerden we onze eerste koorzangdag. 7 koren deden er mee en samen met Encore, onder leiding van Elly en Peter Iseger, werd het een fantastische dag.

Na een leuke voorbereidingsperiode konden we ook een spetterend jubileumsconcert gegeven in de Welkomkerk te Rockanje. Met gastoptreden van het duo “Sikken en ik” en solozang van Elly Bezemer.

Na 8 jaar was Elly toe aan een ander koor en heeft Encore een half jaar gezongen met André Vis als vervangend dirigent.
In augustus 2004 werd Léon Bours onze inspirerende dirigent!

Encore is in 1996 ontstaan uit een groepje dat onder leiding van Elly Bezemer in de huiskamer zong.

Samen met Elly is Encore uitgegroeid tot een gezellige, gemengde zangvereniging.