Repertoire

Zanggroep Encore heeft een bijzonder gevarieerd repertoire, bijna alle genres komen aan  bod. Voor een optreden kunnen we dus putten uit een eigen bibliotheek gevuld met een keur aan muziek.

We blijven onze muziek vernieuwen, verjongen zodat er voor ieder wat wils is.

Er valt heel veel te vertellen over onze liedjes want een liedje moet je zingen met begrip van de tekst. Daarom een hele kleine uitleg bij elk nummer.

Hieronder vinden jullie een selectie van ons repertoire

Beautiful People,

Wie kent deze goud van oud niet. Geschreven en gezongen door Melanie die haar inspiratie haalde uit een stroomstoring in New York. Ze zag hoe mensen voor elkaar zorgden, een altijd actueel thema.

Better Place,

Een lieflijk liedje over optimisme en hoop van singer songwriter Rachel Platten. Alles komt goed…..

Breakaway,

Een mens heeft het nodig om gezien te worden, gewaardeerd te worden, soms moet je daarvoor weg uit je vertrouwde omgeving. Maar vergeet nooit de mensen en de plaats die je achterlaat. Dat vertelt Kelly Clarkson ons. Wij geven het al zingend door.

Conquest of Paradise,

De titelsong van de film 1492: Conquest of Paradise heeft de echte Vangelis sound. Een krachtig nummer!

Dust In The Wind,

Al zingt het heerlijk weg, dit nummer is toch een soort meditatie over de sterflijkheid, want stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren, zo staat het in Genesis 3.19. Voor ons is het een zachte melancholische melodie en filosofische tekst van de rockband Kansas.

Here’s to life,

Shirley Horn, Shirley Bassey, Barbra Streisand, zij zongen het, en wij zijn het eens met ze. Blijf dromen en blijf geloven in al het moois wat nog op het pad komt.

I lived,

Bekend van de Amerikaanse Rock-pop band OneRepublic.  Het is best een heftig lied, oorspronkelijk  geschreven voor een 15 jarige jongen die lijdt aan een ernstige longziekte. Het enige wat hij wil is leven, alles uit het leven halen wat er kan. Dit is de pittige boodschap van dit nummer, Ik heb geleefd, met alles wat ik in mij had,

La La Land,

Is een van de liedjes uit de gelijknamige romantische dramedy-musical film. Met een recordaantal Oscarnominaties, 14 ! Waarvan er 6 werden gewonnen. Logisch als men de vrolijke medley hoort die wij zingen

Over de muur,

Een lied met een boodschap. Harry Jekkers schreef het lied voor een vredesdemonstratie op het Malieveld en beschrijft de twee systemen die toen heersten. Het refrein staat als een muur tussen de tekst over West en Oost Berlijn. Alleen de vogels, die staan voor vrijheid, zij vliegen wel tussen oost en West Berlijn.

Seven Bridges Road,

Alsof je zelf met Steven Young van The Eagles meeloopt, je wandelt op Woodley Road in het warme Alabama en je ziet het mos op de bomen in het licht van de maan. In de verte zie je de beroemde zeven bruggen. Een geweldig country nummer!

Something In The Water,

Dit horen we niet zo vaak, een lied van een Nieuw-Zeelandse singer songwriter. Dit vrolijke lichtvoetige liedje betekende ook de doorbraak voor Brooke Fraser in heel Europa.

Teo torriatte (let us cling together),

Is een nummer van Queen en is het meest bekend omdat het een refrein in het Japans heeft.

The Closest Thing To Crazy,

Deze debuutsingle van Katie Melua heeft een bitterzoete tekst en een lieve zachte melodie, wij zingen het graag en het publiek hoort het graag. Win win dus.

The Show Must Go On,

Nog een prachtig nummer van de Rockband Queen, een zwaarwegend motto van de leadzanger Freddy Mercury. De voorstelling moet doorgaan is een Engelstalig spreekwoord uit de amusementswereld, waarmee aangegeven wordt dat een optreden altijd door moet gaan, ongeacht de persoonlijke problemen van de artiesten.

Vandaag,

Een nummer van de bekende Zeeuwse band  BLØF…uitspraak Bluf!

Where everybody knows your name,

Wie wil er niet naar een café gaan zoals Cheers! Daar kent iedereen je naam en begrijpt je en is altijd blij je te zien.